Vuodesta 2014 olen tehnyt yhteistyötä kansanmusiikinmaisteri Markus Rantasen kanssa. Olemme kehittäneet oman Maestro ja Fiktio -konseptin, joka yhdistelee keskenään laadukasta musiikkiosaamista, harvinaisia soittimia, tosiasiatietoa sekä klovneriaa. Niin sanottua hyötytaidetta. Minun roolihahmoni on mahdollisen historiankirjoituksen tohtori Fiktio Fakta. Käsikirjoitukset ovat tarkkaan laadittuja ja ne ottavat huomioon lasten kuin myös aikuistenkin viihtyvyyden.
Olemme tehneet viisi eri esityskokonaisuutta ja kiertäneet eniten Lounais-Suomen päiväkodeissa, kouluissa, kirjastoissa sekä erilaisissa tapahtumissa. Kaksi kiertueista on ollut EU:n Maaseudun kehittämisrahaston mittavia hankkeita. Keikkoja olemme tehneet yhteensä likemmäs 400 ja niissä on ollut osallistujia 25 000.
Kiertueitten linkit: Suurenmoinen musiikkiseikkailu!, Kansanmusiikin matkassa!, Kansanmusiikin abc!, Kalevalassa! ja Kiertävä tanssikoulu!
Ensimmäinen, Maestro ja Fiktio Kansanmusiikin matkassa! lasten kuvakirja ilmestyy syksyllä 2018. Sen kuvittajana toimii Elina Jasu.
Teatterikäsikirjoituksia on useita työn alla, mutta kaksi mainittavaa ja onnistunutta isompaa näytelmää ovat vuodelta 2016.
Rusetteja vanhasta muistista on ensimmäisen kesäteatterinäytelmäni, ja sen kantaesitti Laitilan Kaivolan kesäteatteri. Myöhemmin sitä on esitetty Kuopiossa ja Huittisissa.
Louhen neito taas oli Laitilan Louhenlinnaan toteutettu monitaide-esitys, joka yhdisteli draamaa, live-musiikkia ja elokuvaa. Vastasin teoksen käsikirjoituksesta.
Parhaillaan työn alla on samalta työryhmältä laajempi teos Kullervon kirot (2019)
Itämerensuomalainen mytologia, Kalevala ja paikallinen muinaishistoria on tullut jossain määrin tutuksi fiktiivisissa teoksissa.
Performanssitaiteilijoiden kanssa olen tehnyt erilaisia kokeellisia teoksia, mutta Leena Ritva Koskisen kanssa kolme kokonaisuutta: Red Chair Jazz, Halokehrät sekä Vastaukset jotka otat mukaasi. Näihin esityksiin olen tehnyt tekstit, musiikki ja videotaustat.
Halokehrät-esityksen (video) pohjalla oli vuonna 2015 Poesialta ilmestynyt samanniminen aforistinen runoteokseni. Aiemmin olen tehnyt omakustannekirjoja, tämä on varsinaisesti esikoiskirjani.
Tekemäni kirjan traileri löytyy täältä.
Halokehrät valittiin Vuoden aforismikirjaksi vuodelta 2015.
Runovideoita olen tehnyt, Rakkaus on sairaalaravintola voitti Lahden Runomaratonin ensimmäisen runovideokilpailun 2014.
Näihin olen tehnyt musiikit, kitaransoittotaito on jossain määrin tallella, mutta erilaiset akustiset ja rockyhtyesoitot ovat jääneet taakse lähinnä aikapulan takia. Nuoruudessa tein omaa musiikkia ja keikkailin Henri Aitakarin kanssa, muodostimme duon Kokeelliset Uuspelimannit.
Kiinnostus laulutekstien tekoon on myöhemmin kasvanut.
Taiteen kentällä toimimiseen liittyy Suomen aforismiyhdistyksen puheenjohtajan kolmen vuoden pesti 2014-2017. Sen myötä tuli oltua mukana järjestämässä aforistiikkaan liittyviä kilpailuja, tapahtumia ja kirjankustannusta. Suurin hanke työryhmänä oli kattava näyttely Kansalliskirjaston Rotundaan: Maailma on sana - suomalaisen aforistiikan vaiheita.
Blogiini Luonnostelua olen koonnut talteen Laitilan Sanomiin jo vuosia kirjoittamiani kolumneja, kaikki Voima-lehden Runoilija.-palstan juttuni sekä kirja-arviointeja + muutakin.
Eräs koulutukseni on nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, ja vuosien mittaan olen tehnyt erilaisia taideprojekteja nuorten kanssa. Luovia kädentaitoja, teatterikerhoja, sanataidetta, videopajoja.
Mielenkiintoinen ja antoisa on ollut mm. Syrjäkarein-projekti ja näyttely vuonna 2016
Jonkun verran olen tehnyt myös juontajan tehtäviä, muun muassa Turun Kirjamessuilla ja Jazzkukko-festivaalilla, josta kuva 2018.
Useat kytkökset Laitilan suuntaan juontuvat siitä, että olen siellä syntynyt 1970, ja Turkuun olen muuttanut 2002.
Kommentit
Lähetä kommentti